Mire van szüksége munkatársaidnak

HR blog

Egy hónapja a kialakult helyzet miatt home officra kényszerültek a munkavállalók, és a cégvezetőknek nagyon gyorsan át kellett szerveznie a munkafolyamatokat, átalakítani területeket.

A cégek bizonyos szegmenseinek toborzása csaknem teljesen leállt.

A home office-től sok cégvezető idegenkedett, nekünk is van olyan partnerünk, aki még 2 hónapja azt mondta el sem tudja képzelni, hogy egy-egy munkakör home Office-ban dolgozzon.

A jelenleg cégnél maradt munkatársakkal is foglalkozni kell, akik home Office-ban dolgoznak!

A csapat összetartása még „békeidőben” sem mindig működött, így most különös figyelmet kell fordítani a munkatársakra, akik otthon dolgoznak. A cég működése érdekében is fontos, hogy a munkatársak jó érzelmi állapotban legyenek, hiszen ez kihat a munka minőségére is.

Mindannyiunkat megvisel ez az állapot, és elég sérülékenyek az emberek a bezártság, elszigetelődés félelem (jövő miatt) és sok más egyébb dolog miatt.

Mit tudunk tenni cégvezetőként?

Érdekes gondoltat, hogy a cégvezetőknek is rengeteg a problémájuk jelenleg és őket ki támogatja lelkileg?
Korábban is végeztünk elégedettségi felméréseket és ott is gyakorta láttuk, hogy a cégvezető nem kap elég elismerést a munkatársaitól, pedig mi azt gondoljuk az is fontos. De valahogy a munkavállalók erre kevésbé gondolnak. Meg kell tanítani őket arra, hogy lássák nem könnyű a cégvezetők élete sem, és hogy bizonyos döntéseket önállóan is meg tudjanak hozni a saját területükön, növelve ezzel a cég iránti elkötelezettséget, illetőleg jobban látja milyen lehet egy cégvezetőnek a mindennapi cégirányítás.

Oda-vissza kell, hogy működjön.

A cégvezetőknek pedig meg kell tanulniuk,hogy a munkatársakkal igenis kell foglalkozni, hiszen ők termelik a pénzt a cégnek, nem gépek, vannak érzelmeik, és minél jobb érzelmi állapotban vannak, annál jobb a morál és termelés a cégben. Tehát ergo: a munkatársakba időt kell fektetni! Különösen fontos ez, a mostani időszakban, amikor az otthon dolgozó munkatársakat sokkal kevesebb inger éri.

Heti egy online meeting feltétlenül szükséges
Közvetlen vezetői beszélgetés online akár minden nap de kétnaponta szükséges.
Képezd a munkatársaidat, ha megteheted szakmai képzésekkel. A tanulás mindig jobb állapotba hozza a munkatársaidat!
Dolgozz ki belső-külső kommunikációt a cégben ,hiszen a munkatársaidnak soha nem volt nagyobb szüksége a BIZTONSÁGRA mint a mai napokban! Kommunikáld feléjük és kifelé is, hogy hogyan segíted a munkatársaidat ebben a helyzetben.

Ha van olyan külső partnered, akivel szorosan együtt dolgozol, nézd meg hol tudsz nekik segíteni, nagyon sokszor a segítség nem pénzben mérhető!

Amennyiben szükséged van a segítségünkre, rengeted díjmentes oktató anyagot készítettünk.

Tudunk segíteni neked cégvezetőként szervezetfejlesztésben, válságkezelésben, munkatárskiválasztásban, munkatársak motiválásában. Keress meg minket!

További HR-blog cikkek

Miért mennek el csillogó szemekkel a pályázók

Hogyan érjük el, hogy egy pályázó akarjon dolgozni, vágyjon a meghirdetett pozícióra. Alap szabály: Soha nem állítunk valótlanságot, soha nem mondjuk, hogy "ez egy könnyű munka" és nem akarjuk meggyőzni, hogy vállalja el a pozíciót. célokról beszélünk lehetőségeket...

bővebben

2020 HR tendenciái amit nem szabad kihagyni

A világ vezető HR szakemberei minden évben előrejelzik azon trendek listáját, amelyek befolyásolják a munkát. Idén is összeállították a 7 HR trend listáját, amelyeket figyelembe kell vennie a munkaerő hatékony irányítása érdekében. Ezek a trendek számos olyan tényezőn...

bővebben
Az Embert vagy a Szakmát keresed?

Az Embert vagy a Szakmát keresed?

Amikor egy új munkatársat keresel, felmerül a kérdés mennyi tudással, tapasztalattal rendelkezzen az új ember akire szükséged van. A meghatározó hiba amivel találkozunk, hogy a tökéletesre lenne szükség. El kell, hogy keserítselek, nincs tökéletes tudással rendelkező...

bővebben
Miért a legjobbakra van szükséged?

Miért a legjobbakra van szükséged?

Mert háború van! A munkatársak megszerzésért folyik a harc! Egyre nehezebb megtartani a munkatársakat és egyre nehezebb újakat toborozni. Képzeld el azt, hogy egy sport csapat menedzsere vagy. A legjobbak sokba kerülnek, a gyengékkel nem lehet megnyerni a meccseket. A...

bővebben
13 végzetes hiba ami romba dönti vállalkozásod

13 végzetes hiba ami romba dönti vállalkozásod

Ez a díjmentes képzési anyag, hasznos nézőpontokat mutat meg neked, azért hogy ne kövesd el a végzetes hibákat.

Töltsd le és alkalmazd!

GDPR Checkbox

You have Successfully Subscribed!

Online Vezetői Workshop (díjmentes)

Online Vezetői Workshop (díjmentes)

Ez a díjmentes workshop, hasznos nézőpontokat mutat meg neked, munkatársaiddal és céged hatékonyságával kapcsolatban.

GDPR Checkbox

Sikeres jelentkezés! Küldjük az információkat.

Webinárium jelentkezés (ingyenes)

Webinárium jelentkezés (ingyenes)

Hozzájárulás

Sikeresen elküldve!

Webinárium jelentkezés (ingyenes)

Webinárium jelentkezés (ingyenes)

Sikeresen elküldve!